KALIBRATIE VAN BSM

Om de kalibratie van een dodehoekbewaking uit te voeren heb je een kalibratiemat of kalibratietool en het radar-kalibratieapparaat nodig. Je moet het BSM kalibreren als de sensor vervangen is, de steun van de sensor vervangen is of als er een foutcode in het geheugen zit die betrekking heeft op de dodehoekwaarschuwing.

Voor je aan de kalibratie begint moet je zeker zorgen dat het voertuig op een vlakke ondergrond staat.
Daarnaast controleer je de bandenspanning en zorg je dat het contact ingeschakeld is en dat de motor niet draait. Bovendien moet het stuurwiel recht staan en de wielen mooi rechtuit gezet zijn. Voor de zekerheid controleer je  eveneens of de radarsensor niet beschadigd is en dat deze schoon is.Bij het opstellen van de kalibratie hardware moet je zo accuraat mogelijk de aanwijzingen op de diagnose tool volgen.

Voor de opstelling moet je zorgen dat de afstand tussen het voertuig en het kalibratiebord overeenkomt met wat voorgeschreven is. Controleer vervolgens of de hoogte van het paneel goed is en pas dit aan indien nodig. 

Als de volledige setup in orde is kan je de kalibratie starten op het diagnoseapparaat. Volg gedurende de procedure de eventuele instructies nauwgezet op. Als de uitlijning voltooid is zal er een boodschap verschijnen die dit bevestigt.

Bij sommige kalibraties heb je een laser en bijbehorende reflectoren nodig, bijvoorbeeld bij Audi.