KALIBRATIE VAN NIGHT VISION

Night Vision systemen moeten gekalibreerd worden om de goede werking van deze ADAS te garanderen.
Voor de uitlijning heb je een aantal tools nodig. Je hebt een diagnoseapparaat nodig en een laser om de uitlijning uit te voeren. Voor je met de kalibratie begint, lees je altijd eerst het geheugen van het voertuig uit
om eventuele foutcodes op te sporen. Vervolgens moet je een visuele controle doen van de Night Vision sensor.

Kijk vooral naar de positionering van de camera en de steun waarop hij rust. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt of de bescherming voor de cameralens niet beschadigd is door steenslag. Vervang dit als het nodig is.
Een kalibratie is nodig als men de camera of de steun heeft vervangen, men de voorbumper of grille heeft vervangen of als er een foutcode aangeeft dat de uitlijning buiten tolerantie is.

Het is mogelijk dat je eerst een volledige wieluitlijning moet uitvoeren voor je aan de kalibratie kan beginnen.
Dit moet je enkel doen als er veranderingen zijn gebeurd aan de ophanging van het voertuig.

Kalibratieprocedure
Plaats het voertuig op een vlakke waterpas ondergrond en zorg dat de afstand tussen de auto en het kalibratiepaneel overeenkomt met de voorschriften. Schakel de exterieurverlichting uit en sluit alle portieren.
Hang voor de zekerheid een druppellader aan de batterij van het voertuig.

Controleer of de wielen recht staan. Plaats de laser naast de kalibratiespiegel.

Schakel deze vervolgens in en zorg dat deze recht in het midden van de camera gericht staat. Als dit in orde is mag je de laser uitschakelen. Als de uitlijning van het bord, laser en de camera volledig correct is
zullen 2 LED’s in de spiegel gelijktijdig knipperen en er zal eventueel een akoestische bevestiging volgen.
Verdere stappen kan je vinden op het diagnosetoestel. Zet het contact aan en verbind de diagnosetool met de OBD-stekker. Volg de instructies verder op.

Eventuele mechanische correcties aan de positionering van de sensor kunnen worden gemaakt door aan een stelschroef te draaien met de passende schroevendraaier. Als de kalibratie voltooid is, zal er een boodschap verschijnen op de diagnosetool.