Verzekeraar ook aangeklaagd in zaak niet goed gerepareerde Honda

Afgelopen woensdag is ook de verzekeraar,  State Farm aangeklaagd wegens haar vermeende invloed op schadeherstel door Tracy Law Firm, het advocatenkantoor dat het dealer gelieerd schadeherstelbedrijf al eerder voor meer dan 1 miljoen dollar wegens nalatigheid heeft aangeklaagd

Schadeherstelbedrijven kunnen maar beter stoppen met “naar de pijpen van verzekeraars te dansen”
“”De dag des oordeels is hier” schreef de advocaat van Tracy Law Firm gisteren in haar mail.
Schadeherstelbedrijven kunnen maar beter stoppen met “naar de pijpen van verzekeraars te dansen door wie ze betaald worden” en de reparatievoorschriften van de OEM’s opvolgen tijdens het reparatieproces. Autofabrikanten besteden honderden miljoenen dollars in het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en testen van voertuigen zodat tijdens een ongeval wordt voorzien in maximale veiligheid.
“Verzekeraars repareren geen voertuigen en ook ontwikkelen, ontwerpen, produceren deze de voertuigen niet. Verzekeraars moeten degene die belast zijn met de bescherming van onze families niet in de weg lopen op het moment dat er een ongeluk gebeurt.”

State Farm heeft de reparatie van de hagelschade uit 2012 vergoed, waarin het schadeherstelbedrijf John Eagle de te vernieuwen dakplaat van de Honda Fit uit 2010 in plaats van te lassen zoals de reparatievoorschriften van Honda voorschrijven, heeft verlijmd. De toenmalige manager is inmiddels ontslagen.

Een door eisers ingeschakelde technische deskundige veklaarde dat de verlijming van de dakplaat bij deze Honda, de door deze aanrijding te beheren crash-energie bij de kooiconstructie van het voertuig heeft geleid tot ernstigere schade voor de huidige eigenaren, de cliënten van Tracy’s Law Firm. Het echtpaar zat vast in de kooiconstructie na het crashen in een aquaplaning geraakte 2010 Toyota Tacoma.

Macht verzekeraar over een schadeherstelbedrijf
De schadecalculaties van het schadeherstelbedrijf en de verzekeraar zijn bijgevoegd (link). Tracy’s Law Firm bevestigd niet dat door de verzekeraar aan het schadeherstelbedrijf is aangegeven, gesuggereerd of verzocht te verlijmen. Echter in een eerdere rechtszaak tegen de manager van het schadeherstelbedrijf is door deze manager een verklaring afgegeven over de macht die een verzekeraar kan hebben over een schadeherstelbedrijf. De ex-manager beschuldigt verzekeraar State Farm dan ook ervan verzocht te hebben om deze specifieke reparatie.

In deze rechtszaak staat vermeld “er moet aandacht besteed worden aan de korting van $3,580.31 welke Autoschade John Eagle aan de verweerder (verzekeraar) heeft verstrekt.”

Vragen en antwoorden  in rechtszaak tegen ontslagen manager (A) en advocaat”(Q,)

A.“Verlijming is een geaccepteerd reparatie alternatief, op basis van onze auto’s en verzekerings-certificeringen.”
Q. “Ok. En laten we vandaag afspreken dat we niet het woord “Verzekeringen” gebruiken. Kunnen we dat afspreken, is dat akkoord?”
A. “Goed. Helaas worden we geleid door de verzekering. Dus als u uw auto naar ons schadeherstelbedrijf brengt voor reparatie, dan dicteert de verzekeringsmaatschappij ons wat, hoe we uw auto moeten gaan repareren.”
Q. “Ik begrijp het. Maar u, als een gecertificeerd merk erkend schadeherstelbedrijf, je moet toch de reparatieprocedures van de autofabrikant volgen. De verzekeringsmaatschappij kan deze OEM specificaties toch niet overtroeven? Dat klopt toch mijnheer?”
A. ”Ja, dat kunnen ze wel.”
V. “Waar staat dat de verzekeringsmaatschappij dat zegt?”
A. “Door de factuur niet te betalen.”

Betaald krijgen verzekeraar weegt zwaarder dan de veilig en betrouwbaar repareren van de auto
“Het was zowel voor de nieuwe eigenaren als het personeel van dealer Kia Huffines onmogelijk te zien dat het dak verlijmd was in plaats van gelast, omdat de lak en glanzende trim een tijdbom bedekte,” zei Tracy in een verklaring vorige week.
“De verklaring en de feiten in deze rechtszaak tonen duidelijk aan dat autoschade John Eagle  lijm gebruikt heeft in plaats van de duurdere lassen, omdat het schadebedrijf het belangrijker vindt door de verzekeringsmaatschappij betaald te krijgen, in plaats van dat zij het belangrijker vinden de zorg om een voertuig weer veilig en betrouwbaar op de weg te krijgen.”

Verzekeraar beschuldigd van o.a. nalatigheid, machtigen en dicteren gedrag schadeherstelbedrijf
In de rechtszaak wordt verzekeraar State Farm beschuldigd van nalatigheid; “machtigen, goedkeuring geven, ratificatie en/of het gedrag van John Eagle dicteren” in een civiele samenzwering; het overtreden van de Texaanse Handelsgedragsregels en nalatig ondernemen.”

“State Farm besloot te betalen voor diensten waarvan zij wist of had moeten weten dat deze de crashbestendigheid van de 2010 Honda Fit zou degraderen”, beweert de Staten van Geschillen in het aantonen van nalatigheid onderneming door de verzekeraar. “Ook is State Farm mislukt in het uitvoeren van haar zorgplicht van deze diensten, en met deze prestaties heeft de verzekeraar het risico van schade verhoogd.”

De eigenaren van de Honda hebben ook het dealer gelieerde schadeherstelbedrijf en haar moedermaatschappij aangeklaagd voor “GARANTIEBREUK.”

Belang geldverdienen verkozen over veiligheid autobezitter
“State Farm  heeft ingenieurs advies uitgebracht en probeerde als verzekeraar haar eigen reparatie-normen vast te stellen, en deed dat ten behoeve van de bottom line,” verklaard de rechtszaak. “State Farm vond als verzekeraar het belangrijker om kosten te besparen dan het waarborgen van de veiligheid van het voertuig van haar verzekeringnemer voertuig. Verweerder (verzekeraar) verkoos haar verlangen om geld te verdienen over de veiligheid van iedereen die ooit zou werken aan  of rijden in de 2010 Honda Fit.”

Meer informatie:

“John Eagle Collision Center Auto Body Scam Turns Honda Driver Into Human Torch Says Vehicle Safety Lawyer Todd Tracy”

Tracy Law Firm via PR Newswire, July 24, 2017

Honda OEM repair procedures portal on OEM1Stop

Foto:
Ford GT engineer and plaintiff consultant Neil Hannemann wrote that in his expert opinion, the failure of the roof of the Seebachans’ 2010 Honda Fit during a crash compromised the overall structure and collision energy management of the vehicle — contributing to the Seebachans being trapped inside and the subsequent fire. (Neil Hannemann report; provided by Tracy Law Firm

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie